Bug

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bug

Zach
Hi Folks!

I'm Zach Bechhoefer, an octave user. I was playing with octave when I found what seems to be a bug. I thought that I had read somewhere not to use this email to send bug reports, but when I reported the issue to Github, I was pointed to this email.

The bug is as I reported it:

 just upgraded to the latest octave, and ran the code in the screenshot below. This causes a freeze which resolves to "octave exited with signal 6" in my CLI. I'm on Linux Mint, this is also apparent on Windows. This is a bug... yes?

Edit: There was a similar problem when I tried a 'try' exception handling statement.

octave-modulo


(end report)


For me, on Linux, this bug crashes with an exit status of 6, for Windows I think it just hangs up for awhile and reports a syntax error.


Here's the original post: https://github.com/octave-app/octave-app/issues/14


Thanks,

Zach



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Bug

Doug Stewart-4


On Wed, Jan 2, 2019 at 1:55 PM Zach <[hidden email]> wrote:
Hi Folks!

I'm Zach Bechhoefer, an octave user. I was playing with octave when I found what seems to be a bug. I thought that I had read somewhere not to use this email to send bug reports, but when I reported the issue to Github, I was pointed to this email.

The bug is as I reported it:

 just upgraded to the latest octave, and ran the code in the screenshot below. This causes a freeze which resolves to "octave exited with signal 6" in my CLI. I'm on Linux Mint, this is also apparent on Windows. This is a bug... yes?

Edit: There was a similar problem when I tried a 'try' exception handling statement.

octave-modulo


(end report)


For me, on Linux, this bug crashes with an exit status of 6, for Windows I think it just hangs up for awhile and reports a syntax error.


Here's the original post: https://github.com/octave-app/octave-app/issues/14


Thanks,

Zach





What you did was start a (  then a number then started a comment and the closing ) was in the comment, so Octave was waiting for a closing bracket )



--
DASCertificate for 206392



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Bug

Andreas Weber-6
In reply to this post by Zach
Dear Zach,

Am 02.01.19 um 19:26 schrieb Zach:
>   just upgraded to the latest octave,

Octave 4.0.0 ist not the latest stable version.
4.4.1 is the current stable release. How have you installed your version?

> and ran the code in the screenshot

Please add code and steps to reproduce as text and not as image.
Doug already explained what you are seeing.

Thank you, Andy