OpenGL and ssh tunneling

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

OpenGL and ssh tunneling

Clinton Winant-2
I run Octave on a remote server that I tunnel into via

ssh -X server_IP

I get great plots using the gnuplot toolkit, but strange results using qt.  Is this because ssh can't deal with openGL, is there any way around it?

I realize this is not an Octave issue, but perhaps someone has an idea??

_______________________________________________
Help-octave mailing list
[hidden email]
https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/help-octave
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: OpenGL and ssh tunneling

Dmitri A. Sergatskov


On Thu, Aug 10, 2017 at 11:01 AM, Clinton Winant <[hidden email]> wrote:
I run Octave on a remote server that I tunnel into via

ssh -X server_IP

I get great plots using the gnuplot toolkit, but strange results using qt.  Is this because ssh can't deal with openGL, is there any way around it?

I realize this is not an Octave issue, but perhaps someone has an idea??


​I had misc issues periodically, but they tend to get resolved after some system updates.
Can you run glxgears on the remote server?
Can you post output of "glxinfo -B" (again on the remote server)?

Do you ran old X11 or new Wayland (on either of remote/local computer)?​

 
​Dmitri.
--


_______________________________________________
Help-octave mailing list
[hidden email]
https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/help-octave
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: OpenGL and ssh tunneling

Clinton Winant-2
For both glxgears and glx info I get "not installed, install mesa-utils", which I would do except that I know the server uses another set of GL divers, and I dont want to mess that up. 

Your point is that if I cant get glxgears to run, then there is no hope for octave and if thats the case, I will figure out how to get glxgears to run.

Thanks so much, yet once again.

On Thu, Aug 10, 2017 at 9:35 AM, Dmitri A. Sergatskov <[hidden email]> wrote:


On Thu, Aug 10, 2017 at 11:01 AM, Clinton Winant <[hidden email]> wrote:
I run Octave on a remote server that I tunnel into via

ssh -X server_IP

I get great plots using the gnuplot toolkit, but strange results using qt.  Is this because ssh can't deal with openGL, is there any way around it?

I realize this is not an Octave issue, but perhaps someone has an idea??


​I had misc issues periodically, but they tend to get resolved after some system updates.
Can you run glxgears on the remote server?
Can you post output of "glxinfo -B" (again on the remote server)?

Do you ran old X11 or new Wayland (on either of remote/local computer)?​

 
​Dmitri.
--



_______________________________________________
Help-octave mailing list
[hidden email]
https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/help-octave
Loading...