control-3.1.0 package fails to install in GNU Octave-4.4.1.

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

control-3.1.0 package fails to install in GNU Octave-4.4.1.

Ananda Murthy R S-3
Hello,

I am trying this on Slackware 14.2 (64-bit) OS. 

I get this error message:

/home/anand/octave/control-3.1.0/x86_64-slackware-linux-gnu-api-v52/__control_slicot_functions__.oct: failed to load: /home/anand/octave/control-3.1.0/x86_64-slackware-linux-gnu-api-v52/__control_slicot_functions__.oct:undefined symbol: dgegs_
error: called from
    doc_cache_create>create_cache at line 109 column 18
    gen_doc_cache_in_dir>@<anonymous> at line 143 column 16
    doc_cache_create>gen_doc_cache_in_dir at line 144 column 9
    doc_cache_create at line 55 column 12
    install>generate_lookfor_cache at line 793 column 5
    install at line 223 column 7
    pkg at line 437 column 9

I am unable to find the reason for this.

Any clues to correct this?

Thanks for your hellp.

Anand

--


Close Windows ! Open source !!
Free software from proprietary mafia !!!


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: control-3.1.0 package fails to install in GNU Octave-4.4.1.

siko1056
On Tue, Jan 15, 2019 at 11:56 AM Ananda Murthy R S <[hidden email]> wrote:
Hello,

I am trying this on Slackware 14.2 (64-bit) OS. 

I get this error message:

/home/anand/octave/control-3.1.0/x86_64-slackware-linux-gnu-api-v52/__control_slicot_functions__.oct: failed to load: /home/anand/octave/control-3.1.0/x86_64-slackware-linux-gnu-api-v52/__control_slicot_functions__.oct:undefined symbol: dgegs_
error: called from
    doc_cache_create>create_cache at line 109 column 18
    gen_doc_cache_in_dir>@<anonymous> at line 143 column 16
    doc_cache_create>gen_doc_cache_in_dir at line 144 column 9
    doc_cache_create at line 55 column 12
    install>generate_lookfor_cache at line 793 column 5
    install at line 223 column 7
    pkg at line 437 column 9

I am unable to find the reason for this.

Any clues to correct this?

Thanks for your hellp.

Anand

--


Close Windows ! Open source !!
Free software from proprietary mafia !!!


The error "undefined symbol: dgegs_" looks like something is wrong with LAPACK on your system.  I don't know anything about Slackware, but are all those dependencies BLAS, LAPACK, ... correctly installed?  Are binaries of Octave available, that you installed on your system and how did you obtain the control package you are using?

HTH,
Kai


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: control-3.1.0 package fails to install in GNU Octave-4.4.1.

siko1056


On Thu, Jan 17, 2019 at 6:57 AM Ananda Murthy R S <[hidden email]> wrote:

On Thu, Jan 17, 2019 at 4:31 AM Kai Torben Ohlhus <[hidden email]> wrote:
On Tue, Jan 15, 2019 at 11:56 AM Ananda Murthy R S <[hidden email]> wrote:
Hello,

I am trying this on Slackware 14.2 (64-bit) OS. 

I get this error message:

/home/anand/octave/control-3.1.0/x86_64-slackware-linux-gnu-api-v52/__control_slicot_functions__.oct: failed to load: /home/anand/octave/control-3.1.0/x86_64-slackware-linux-gnu-api-v52/__control_slicot_functions__.oct:undefined symbol: dgegs_
error: called from
    doc_cache_create>create_cache at line 109 column 18
    gen_doc_cache_in_dir>@<anonymous> at line 143 column 16
    doc_cache_create>gen_doc_cache_in_dir at line 144 column 9
    doc_cache_create at line 55 column 12
    install>generate_lookfor_cache at line 793 column 5
    install at line 223 column 7
    pkg at line 437 column 9

I am unable to find the reason for this.

Any clues to correct this?

Thanks for your hellp.

Anand

--


Close Windows ! Open source !!
Free software from proprietary mafia !!!


The error "undefined symbol: dgegs_" looks like something is wrong with LAPACK on your system.  I don't know anything about Slackware, but are all those dependencies BLAS, LAPACK, ... correctly installed?  Are binaries of Octave available, that you installed on your system and how did you obtain the control package you are using?

HTH,
Kai

Hello,

Thank you so much for your email. I have installed Octave, BLAS and LAPACK using the build scripts taken from SlackBuilds.org.




Octave is running properly.

I am still unable to correct this.

With regards,

Anand



--


Close Windows ! Open source !!
Free software from proprietary mafia !!!

Please use bottom posting [1] and keep the mailing list in CC so others can help you and benefit from any answers.

Alright, and how did you install the control package?  What was/is the output of

   >> pkg install -forge control

Kai