Can not enter not Latin letters in the Command Window

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Can not enter not Latin letters in the Command Window

Octave - General mailing list
Hi,

After entering special characters "ąčęė" (LIT - Lithuania language keybord; keys 1,2,3,4) in the Command Window, Octave (v6.2.0) gets stuck.

Entering these characters in Command Window separately they does not display properly but Octave continues to work.

These special characters outputs well to the Command Window if they outputs by runing script.

OS - Win10.

Dainius

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can not enter not Latin letters in the Command Window

apjanke-floss


On 3/16/21 6:12 PM, Dainius V. via Help-octave wrote:

> Hi,
>
> After entering special characters "ąčęė" (LIT - Lithuania language
> keybord; keys 1,2,3,4) in the Command Window, Octave (v6.2.0) gets stuck.
>
> Entering these characters in Command Window separately they does not
> display properly but Octave continues to work.
>
> These special characters outputs well to the Command Window if they
> outputs by runing script.
>
> OS - Win10.
>
> Dainius

Yeah, there are some issues with Unicode/international text handling in
the Command Window on Windows. This sounds like a nice, specific bug to
try to fix! Are you up for filing a bug report at
https://savannah.gnu.org/bugs/?group=octave ?

Cheers,
Andrew